Birdwatchingday 2023: een prachtige interessante morgen met mooi weer

10.05.2023 > Zaterdagmorgen, om 06:15 uur staan we klaar voor de eerste vogeltelling/wandeling na corona-tijd. Het aantal deelnemers is mooi: 13 leden van de Golfhorst en 4 mensen van Vogelwerkgroep ’t Hökske. Het belooft een prachtige morgen te worden wat het weer betreft.

Omdat we met zoveel zijn, worden we opgedeeld door Fried in 2 groepen. De ene groep gaat links om en de andere gaat rechts om. Beide groepen worden vertegenwoordigd door een vogelaar-specialist  van de vogelwerkgroep.

Wat is het toch een prachtig gezicht als je ’s morgens zo vroeg, de lichte nevel nog boven de waterplassen ziet hangen op het golfterrein.  We horen en zien allerlei soorten vogels en het wordt ons geduldig en perfect uitgelegd door John en Hans-Peter. We zagen dat de torenvalkkast dit jaar ook weer bezet is. Behalve vogels zien we ook veel hazen op de golfbaan.

Na ongeveer 2 uur lopen waren we weer terug bij het clubhuis. Hier had Merieke een lekkere traktatie (yoghurt met verse aardbeien en granola) voor ons klaar staan.

Onder het genot van koffie/thee hebben we de gegevens van de tellijsten van beide groepen geïnventariseerd en samengevoegd. In totaal hadden we 48 soorten, waaronder de wat minder bekende braamsluiper, oeverloper, roodborsttapuit, zomertortel.

Dit is een mooi resultaat voor onze Golfbaan. Van enkele leden (dames) hoorden we na afloop dat ze voortaan heel anders op de golfbaan gaan spelen. Niet alleen oog voor het spel maar ook aandacht voor de geluiden van de vogels en de kleuren van de natuur.

Golfbanen bieden dus ook een natuurwaarde als leefgebied van talrijke vogels, insecten, en andere dieren.

 

 

 

Een speciaal “Dank je wel” voor John en Hans-Peter, (van de vogelwerkgroep), voor hun begeleiding. Heb je meer interesse voor vogels? Kijk dan eens op de website van de vereniging Vogelwerkgroep ’t Hökske.

Hans Appeldoorn

Reacties zijn gesloten.