Nieuwe golfprotocol en routekaart

16.12.2020 > Beste mensen, nu er duidelijkheid is vanuit het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport, volgt hierna van de NGF een aantal oude en nieuwe punten om onder ieders aandacht te brengen. Verder volgen ook het nieuwe golfprotocol en de routekaart.

Recepties blijven open. Maximeer het aantal mensen tegelijkertijd aanwezig bij de receptie. Het idee is dat mensen elkaar zo weinig mogelijk tegenkomen. Hetzelfde geldt voor de toiletten.

Golflessen in groepen van 2 personen is toegestaan. Golflessen, clinics, trainingen en andere vormen kunnen voor golfers van 18 jaar en ouder maximaal in groepjes van twee plaatsvinden, dit is exclusief pro. Dit mag in meerdere groepen van 2 personen, met als voorwaarde dat er duidelijke afbakening zit tussen de groepen. Dus als er een les op de driving range is met 6 personen, dan deel je dit bijvoorbeeld als volgt in: 2 matten, 1 mat vrij, volgende 2 matten, etc. Een andere voorwaarde is dat de groepjes van 2 niet mengen. Dit om te voorkomen dat een besmet persoon de hele groep infecteert. Het is de bedoeling dat men na afloop van een training of les de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat. Sommige gemeentes zullen aanvullende eisen stellen: ieder setje van 2 moet met eigen oefening bezig zijn.

Kinderen en jongeren tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Wanneer jeugd tot 18 jaar samen sport, hoeven zij niet te worden opgedeeld in groepjes van 2.

Golfshop. Golfshops gaan dicht. Als uw receptie in de shop is gevestigd: de ruimte kan open, alleen de shopverkopen moeten worden gestaakt. Hier vind je de nieuwe poster ‘Golfshop gesloten’.

Regels voor binnenruimtes. De meeste binnenlocaties zijn op dit moment gesloten. Voor de locaties die nog wel open zijn, geldt het volgende: binnen mogen maximaal 30 personen in één ruimte aanwezig zijn, mits hierbij voldoende afstand kan worden gehouden. Dit aantal is inclusief kinderen, maar exclusief personeel. Er vindt een gezondheidscheck plaats. We adviseren dringend alleen noodzakelijke fysieke vergaderingen/bijeenkomsten te organiseren met zo min mogelijk personen. Kies bij voorkeur voor online.

Kan ik een golfregelexamen organiseren? Ja, dat kan. Echter, het dringende advies is om dit niet te organiseren gezien de toename van het aantal besmettingen en de verscherpte maatregelen.

Golfprotocol. Hier is het nieuwe golfprotocol te downloaden en hier de nieuwe routekaart.

Als er vragen zijn, dan zijn wij uiteraard bereikbaar.

Hartelijke groet,

Lodewijk Klootwijk (NVG) en Jeroen Stevens (NGF)

Reacties zijn gesloten.