Wil jij je handicap laten aanpassen aan jouw speelsterkte?

12.01.2017 > Stel dat jij vindt dat je EGA-handicap te laag is, dus geen juiste weergave van je speelsterkte. Om vermindering van het speelplezier te voorkomen, kan de regel- en handicapcommissie dan je handicap verhogen. Je kunt dan met een e-mail naar c.besseling@ziggo.nl een gemotiveerd verzoek indienen, met daarin de gewenste handicap.

In principe dien je dan de afgelopen 24 maanden minimaal 8 qualifying scores (Q-kaart of Q-wedstrijd) te hebben gelopen, om een eventuele aanpassing op te baseren.

Op deze bijzondere manier kunnen wij ook de handicaps uit de categorie 37-54 verhogen. Langs de reguliere weg (Q-kaarten en wedstrijdscores) vinden daar nooit verhogingen plaats, omdat de handicaps boven 36 alleen kunnen zakken. Daarom komen in die categorie relatief veel handicaps voor die ten opzichte van de speelsterkte te laag zijn.

In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld fysieke beperkingen, zijn afwijkingen van het bovengenoemd aantal van 8 scores mogelijk.

Namens de regel- en handicapcommissie, Jan Rovers