Een bijzondere ervaring: mijn 1e Kerstgolf-damesdag!

17.12.2018 > Op een regenachtige dag in maart 2018 ben ik naar de Golfhorst gereden om mij daar als lid in te schrijven. Vanaf die dag heb ik mezelf voorgenomen zo veel mogelijk mee te doen aan wedstrijden en toernooien. Regelmatig speur ik dus de wedstrijdkalender af om te kijken of er nog iets leuks is waar ik aan mee kan doen. Op een dag stond daar ineens Kerstgolf-damesdag. Wauw wat leuk, dacht ik, daar moet ik dus aan meedoen.

Op dat moment wist ik natuurlijk nog niet wat het inhield: Kerstgolf. Daar kwam ik later wel achter. Het was de bedoeling dat er gegolft zou worden met daarna een klein cadeautje en een etentje. Donderdag 13 december was het dus zo ver. I.v.m. de tijdsdruk bestond de wedstrijd uit 9 holes grote baan en 9 holes Americabaan. Het was een koude, winderige dag met ijs op de holes en door de baan, maar dat mocht de pret niet drukken. Winnaar van de grote baan werd Talli Fokke, en winnaar van de America-baan José Jansma.

Bij binnenkomst werd het golftenue snel verwisseld voor een feestelijk jurkje en waren de tafels inmiddels heel sfeervol gedekt. Nadat iedereen voorzien was van een drankje en de gesprekken op gang waren gekomen, werden wij verrast door een muzikaal optreden verzorgd door Desiree Adank en een collega-muzikant. Zij zorgden ervoor dat we nog meer in de stemming kwamen. Alvorens aan tafel te gaan, werden de cadeautjes uitgewisseld die alle dames mee hadden gebracht. Het uitpakken van de cadeautjes ontlokte de nodige oh’s en ah’s.

Toen iedereen uiteindelijk wat had gekregen, werden de dames van de wedstrijdleiding nog even extra in het zonnetje gezet. Desiree en Leny, die het hele jaar door zorgen dat wij een wedstrijd kunnen spelen in welke vorm dan ook. Zij kregen beiden een mooi kerstboeket. Als afsluiting van deze super gezellige dag werden we nog verwend met een 3-gangen diner. Ik vond het heel bijzonder dat ik na een half jaar al zoveel vriendschap en warmte voelde tijdens deze dag. Tijdens zo’n etentje komen er anecdotes op tafel over voorgaande edities van het kerstdiner, toernooien etc. Er word gelachen en stilgestaan bij mensen die niet meer mee kunnen doen, de plannen voor de kerstdagen worden doorgenomen en zo maar wat gekletst.

Het was een hele bijzondere ervaring. Mijn eerste kerstgolf, en ik hoop dan ook dat ik met deze bijzondere dames nog heel veel leuke dingen mee mag gaan maken.

Karin van Kemenade

Klik hier voor enkele foto’s van die dag.