Heren Team 2 Senioren Vrijdag

Heren Senioren 2 Vrijdag (27 holes)

Team: Math Arts (teamcaptain), Pierre Duchateau, Ger Geurts, Gerard van Ham, Ger Heldens, Leo v.d.Laak, Hub Sturme en Arnold Wolthuis.

Speelschema:

vr 12 april: Toxandria:  De Gulbergen 4 – Golfhorst 2

vr 19 april: Golfhorst (gastclub)

vr 26 april: Maastricht:  Golfhorst 2 –  Best 4

wo 01 mei: Best: Toxandria – Golfhorst 2

vr 10 mei: De Gulbergen:  Gofhorst 2- Maastricht 1

Toxandria 12 april 2019

Het was een sportieve strijd…

Op vrijdag 12 april is de eerste wedstrijd gespeeld op Toxandria. Teamcaptain Math Arts, Ger Geurts, Arnold Wolthuis, Ger Heldens, Hub Sturme en Gerard van Ham speelden tegen het team van De Gulbergen. Het  was een sportieve strijd waar de nieuwelingen in de NGF-competitie Ger Heldens en Ger Geurts hun visitekaartje afgaven met een mooie bijdrage in het puntenaantal!

Stand in de poule:

De Gulbergen 4:12 pp

Best 4:12 pp

Maastricht 1: 6 pp

Golfhorst 2: 6 pp

Toxandria 3: 0 pp

Vrijdag 19 april ontvangen wij met gepaste trots op de Golfhorst de teams: Maastricht, Best, Toxandria en De Gulbergen. We gaan er een mooie dag van maken.

Groet, Gerard van Ham

De Noord-Brabantsche Golfclub Toxandria werd op 5 juli 1928 opgericht en was daarmee de eerste in Brabant en Limburg. Charles Stulemeijer, een bekend Breda’s industrieel, kocht de grond en richtte de club op. Hij vond het voor zijn onderneming en voor de stad Breda belangrijk dat er een golfbaan in de buurt zou komen. In de herfst van 1928 begon Copijn uit Groenekan met de aanleg naar het ontwerp van baanarchitect Harry S. Colt. Hij ontwierp negen mooie holes voor de ruime 43 aangekochte hectares die voornamelijk  bestonden uit woeste zandgrond met heide. Later werd de baan uitgebreid tot een 18-holesbaan. De baan werd op 14 september 1929 geopend.

(Op de foto de enige en ietwat bescheiden waterplas, wel voorzien van een reddingsboei…)