Heren 1 Senioren Vrijdag

Op de foto v.l.n.r.: Sjaak Metsemakers, Lambert Joosten (captain), Pieter Jansen, Cees Mulder, Leo (LT) van de Laak, Fried Hoeijmakers en Marcel Roy. (Kalle Voigt)

Eerste competitie-ervaring

Ik ben Leo van de Laak (LT) en wil mijn eerste ervaringen als competitiespeler gaarne met u delen. Sinds 6 jaar speel ik golf en wil dit jaar ontdekken, hoe de echte golfwereld in elkaar zit. Het is feitelijk de reden, dat ik me heb opgegeven voor de competitie en ben met mijn 64 jaar geplaatst in het 1e senioren herenteam (50+).

Onder de strakke leiding van onze teamcaptain Lambert Joosten was het een hele eer om Lambert op mijn eerste competitiedag te mogen ophalen en ging de reis naar golfclub De Dommel in Sint Michelsgestel. Niet alleen mocht ik onze captain rijden en op zijn verzoek dit stukje tekst aanleveren; ik mocht zelfs het eerste deel samen met hem de baan op en begonnen aan onze 9 holes matchplay ochtendwedstrijd. Ik weet niet of het de zenuwen waren, of de zware taak die je als captain hebt, maar Lambert bakte er niet zoveel van. Nadat ik op hole 2, de bal met mijn ijzeren 6 en met wind in de rug over het water op 145 meter op de green had gelegd, kreeg ik zelfvertrouwen en uiteindelijk wonnen we samen tijdens een zinderend slot op de 9e hole, na een fraaie put van Lambert, onze koppelwedstrijd.

Na een goed verzorgde lunch ging ’s middags de individuele matchplay wedstrijd over 18 holes van start. Een prachtige baan en bij stralend weer genoot ik van de natuur en de tweestrijd tussen mijn tegenstander Jaap en mij. Als laatste man van het team kwam ik natuurlijk als laatste binnen en bleek de enige te zijn die de individuele wedstrijd voor ons Golfhorstteam had kunnen winnen! Voor mij kan het dit seizoen dus niet meer stuk en hoop, dat mijn teamgenoten Marcel Roy, Sjaak Metsemakers, Fried Hoeijmakers, Pieter Janssen, Kalle Voigt, Cees Mulder en natuurlijk Lambert de eerstvolgende keer hun zenuwen beter kunnen bedwingen…… of lag het toch aan onze tegenstanders? Het viel me wel op, dat ze allemaal vanaf de afslag beduidend verder sloegen, als wij leden van de Golfhorst (?).

Met veel plezier denk ik terug aan deze stralende zonnige 1e competitiedag die werd afgesloten met een lekker diner en denk met evenveel plezier al weer aan de wedstrijden die gaan komen in Princenbosch bij Breda, Price d’Eau bij Tilburg en de laatste wedstrijd op de Swinkelsche in Someren.

Leo van de Laak